Domov Izobraževanje Prireditve Založništvo Povezave Kontakt
Bližnje prireditve:

Zbor članov društva v ponedeljek, 29. marca 2009..

Pomembne povezave:
Kje smo?
Podatki o društvu
Literarna hiša Maribor
Galerija RRRudolf
Program galerije RRRudolf


 

Progam galerije RRRudolf v letu 2008

18. december 2008 - Otvoritev razstave Zehre Pašić-Silberhorn (Gradec-Mostar) z naslovom TA CVET, MOSTAR. O avtorici in njenih slikah je spregovoril Marjan Pungartnik.

??? oktober 2008

30. junij 2008 – Odprtje razstave okumentarno-umetniške fotografije Smiljana Pušenjaka KULTURNIKI. Avtor je aktivni član Fotokluba Maribor, O avtorju in njegovem fotografskem delu bo spregovoril predsednik Fotokluba Maribor in fotograf Branimir Ritonja, Jani Alatič pa je prireditev obogatil z igranjem na harmoniko.

 

1. april 2008 - Otvoritev razstave »Partnerstvo Maribor – Gradec« skupine (društva) Künstlerbund iz Gradca. Pripravila sta jo kustosa Doris Pansi – Lobenwein (Gradec) in Mario Berdič (Maribor). Odprtje je vodil v nemščini in slovenščini Mario Berdič, pesmi je iz svoje dvojezične zbirke »Mura / Mur« bral dr. Mirko Križman, prisotne je v imenu MO Maribor pozdravil predstojnik oddelka za kulturo in mladino Daniel Sajko, o slikarjih pa je spregovoril mestni svetnik mestne občine Gradec mag. Martin Titz, ki je razstavo tudi odprl.

 

7. marec 2008 - Otvoritev razstave ob 15. obletnici delovanja društva Avstrijsko-slovensko prijateljstvo. Gost večera je bil graški pesnik Curt Schnecker, njegove pesmi (v slovenskem prevodu dr. Mirka Križmana) pa je brala Daniela Kocmut. O delu društva v minulih petnajstih letih je govorila njegova predsednica Ivanka Gruber, oglasil pa se je tudi Boris Gabrijan. Večer je vodil Marjan Pungartnik.

 

13. februar 2008 - Otvoritev razstave skupine »Lise« Kulturnega društva Studenci. Prisotne je pozdravila vodja razstavišča Neva Kovačič. Z nekaj pesmi se je predstavila pesnica Majda Senica Vujanovič. Spregovorila sta predsednik Kulturnega društva Studenci Slavko Jalušič in mentorica likovne skupine »Lise« Jelka Leskovar. Razstavo je odprl predsednik Zveze kulturnih društev Maribor Franci Pivec